Tulosta

Lämpökuvaus - Uudiskohde

Jos olet rakentamassa uutta taloa, lämpökuvaus ja tiiviysmittaus kannattaa ottaa osaksi laadunvarmistusta. Lämpökuvauksella voidaan esimerkiksi tarkastaa ovi ja ikkuna asennusten sekä eristys- ja tiivistystöiden onnistuminen.

Lämpökuvaus kannattaa suorittaa jo rakennusvaiheessa ennen pinnoitustöiden alkua. Suositeltava ajankohta on siinä vaiheessa kun ovet ja ikkunat on asennettu, eriste- ja tiivistystyöt tehty, kaikki läpiviennit tehty ja tiivistetty. Ennen pinnoitustöiden alkua mahdollisten vikojen korjaaminen on nopeampaa ja halvempaa kuin, se että alettaisiin aukaista ja korjaamaan jo valmiita rakenteita ja pintoja.

Jos olet rakennuttamassa uutta taloa, kannattaa jo sopimusvaiheessa sopia talopakettitoimittajan/ urakoitsijan kanssa, että kohde tulee lämpökuvata ja rakennuksen vaippa tiiviysmitata ennen kohteen luovuttamista. Ilmanvuotoluvulle (q50-luvulle) tulee sopia arvo, joka kohteen valmistuttuaan tulee saavuttaa. Silloin työn molemmat sopijapuolet tietävät, mitä valmiilta kohteelta odotetaan.

Mahdolliset eristysviat ja ilmavuotopaikat tulevat esille viimeistään siinä vaiheessa, kun kohteessa suoritetaan lämpökuvaus ja tiiviysmittaus.
Hyvään lopputulokseen pääseminen ei vaadi ihmeitä. Hyvällä suunnittelulla, laadukkailla materiaaleilla, huolellisella ja ammattitaitoisella työnsuorittamisella sekä kattavalla laadun varmistuksella päästään haluttuun lopputulokseen.